Águilas

Águilas

Águilas

Het oude centrum is deels tegen de berg opgebouwd. De vele trappen zijn prachtige beschilderd met bijzondere afbeeldingen en taferelen. Het plein voor het stadhuis is gezellig met allerlei terrasjes en een stadstuin met duiven.

Het boegbeeld van Águilas is het kasteel San Juan de las Águilas uit de 18e eeuw. Hier heeft een waanzinnig uitzicht over de stad en de baaien. In het kasteel kunt u vele ruimtes bezoeken waar u alle informatie kÁguilasrijgt over de tijd dat het kasteel actief was. Op de bovenste verdieping van het kasteel maakt u een leuke foto bij de kanonnen van het kasteel.

De stad bestaat

uit twee baaien; Bahía de Levante en Bahía del Hornillo. Ze worden gescheiden door een rotsachtige landtong waar het kasteel op staat. Wanneer u op de kaart kijkt, of de stad van bovenaf, vormen de baaien, de rotsachtige landtong en de stad samen een adelaar. De beide baaien vormen de vleugels. De naam van de stad betekent dan ook ‘adelaar’. Águilas ligt aan de Middellandse Zee en de kuststrook is maar liefst 28 kilometer lang.

 

Reacties zijn gesloten.