Het park van El Recorral de Rojales

Het park van El Recorral de Rojales

Het park van El Recorral de Rojales wordt herbevolkt met meer dan 15.000 exemplaren van struiken en bomen die zullen worden bewaterd met gezuiverd water.

De actie is onderdeel van het hydro-milieuplan voor hergebruik van gezuiverd water in het zuiden van de gemeente

Het project omvat de bouw van vijf lagunes die al in El Recorral zijn voltooid om een ​​kunstmatig wetland-ecosysteem te creëren

Het openbare park van El Recorral wordt herbevolkt met meer dan 15.000 plantensoorten tussen bomen, grassen en struiken om de biodiversiteit van de omgeving te vergroten van wat wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest bezochte natuurlijke landschappen in de regio. Dit milieuplan maakt deel uit van het project, de grootste milieuactie die de afgelopen decennia in de stad is uitgevoerd.

Het belangrijkste doel is om de problemen op te lossen die voortvloeien uit de lozing van de vier zuiveringsinstallaties in het zuiden van Rojales, die tot nu toe niet waren gemachtigd om te lozen door de Segura Hydrographic Confederation (CHS) en die bij regenval lozingen veroorzaakten in de buurt van het park. natuurlijk van Las Lagunas de la Mata en Torrevieja. Bovendien, en dankzij de nieuwe tertiaire zuivering van deze stations, zal het gezuiverde water door het stadsbestuur worden gebruikt voor het irrigeren van groene gebieden, waaronder de Recorral. Het laatste door de CHS geautoriseerde lozingspunt bevindt zich aan de Segura-rivier.

De beplanting in dit gebied heeft een oppervlakte van meer dan 16.000 vierkante meter. De planten zullen gezuiverd water gebruiken om hun ontwikkeling te garanderen, wat ook zal worden gebruikt om de bestaande vegetatie te verbeteren.

Onder de soorten die de herbevolking omvatten, zijn twee soorten planten. De water- en rivieroever die zal worden gelegen naast de vijf lagunes die in de Recorral zijn gebouwd en die met meer dorre landen.

Onder hen as, els, iep, Aleppo-den, steenden, salie, tijm, groenblijvend, steenroos, esparto, lavendel, rozemarijn, albardín, mastiek, coscoja, iris, riet, tamarinde, cattail, nenufrar, vincas of acanthus .

Wat betreft de vijf lagunes die met elkaar zijn verbonden door watervallen in El Recorral, moet worden opgemerkt dat ze een kunstmatig ecosysteem of wetland gaan creëren met de aanwezigheid van water in de kunstmatige meren in een voorstelling die al praktisch is voltooid.

Rond de perimetergebieden van de meren zullen rivieroevers en / of aquatische soorten worden geplant, niet alleen om ze te verfraaien, maar ook om hun water van zuurstof te voorzien en de aanwezigheid van fauna en biodiversiteit te bevorderen, legt de eerste burgemeester uit. Bovendien, voegt hij eraan toe, zal vanuit deze lagunes een irrigatienetwerk starten dat het water uit de hoofdlagune zal halen en het water door het park zal voeren. Dit irrigatienetwerk is het netwerk dat beplanting en herbegroeiing in het milieu mogelijk maakt, waardoor het succes van de plantages wordt gegarandeerd.
Het ontwerp van deze lagunes, locatie en vormen passen zich aan aan de orografie van het terrein zelf en aan de bestaande vegetatie, en profiteren tegelijkertijd van de oneffenheden die bestaan ​​en die naast het kanaal eindigen en dus naar een noodzakelijk lozingspunt. Het is daarom de ruimte zelf die de vorm van de lagunes en hun locatie enigszins heeft gevormd.

Dit watermilieuproject probeert de problemen van water op te lossen die zo schaars zijn in dit gebied, waardoor het een beperkende factor kan worden, en daarom zullen we een nieuwe waterbron hebben die onder meer het opladen van watervoerende lagen mogelijk zal maken, en het milieu van het park zal verbeteren met de irrigatie van bosgebieden en nieuwe plantages.

In gebieden die iets verder van de lagunes liggen en dicht bij wegen en paden, zullen plantages met een meer boskarakter worden aangelegd, waar de vegetatie de bescherming en het behoud van de bodem zal verbeteren, waardoor erosieve processen die de grond strippen worden vermeden, waardoor ongewenst slepen en de daaruit voortvloeiende verwoestijning zal de ruimte esthetisch verbeteren en zal woon- of recreatiegebieden creëren, omgeven door voornamelijk inheemse vegetatie of aangepast aan het gebied.
Het huis waar de pomp wordt gehuisvest, de irrigatiekop en de rest van de installaties krijgen een landschappelijk dak waar sedumvariëteiten worden aangeplant die aangepast zijn aan het gebied.

Met al deze acties zal het recreatieve, educatieve, sportieve en sociale gebruik van het park worden bereikt, waardoor een groter en beter gebruik van het openbare gebruik van deze bergen wordt bevorderd.

Op het moment dat het irrigatienetwerk wordt aangelegd, wordt er een brandweernetwerk aangelegd om de watervoorziening bij brand mogelijk te maken.

(bron: https://lacronicaindependiente.com/2019/05/el-parque-de-el-recorral-de-rojales-esta-siendo-repoblado-con-mas-de-15-000-ejemplares-de-arbustos-y-arboles-que-seran-regadas-con-aguas-depuradas-%EF%BB%BF/)

Reacties zijn gesloten.