Oceanografic Valencia Aquarium

Oceanografic Valencia Aquarium

Wel even rijden maar zeker de moeite waard.

L’Oceanogràfic is een aquarium in de Spaanse stad Valencia. Het is een onderdeel van het Ciutat de les Arts i les Ciències en richt zich op zee- en kustdieren. Het geldt als het grootste aquariumcomplex van Europa met 40.000 dieren behorend tot 500 soorten. L’Oceanogràfic werd op 12 december 2002 geopend.

Het Oceanogràfic bestaat uit verschillende gebouwen, met voorbeelden van de belangrijkste ecosystemen uit alle zeeën en oceanen van de planeet: Middellands Zee, wetlanden, gematigd en tropisch klimaat, oceanen, Zuidelijke IJszee, Noordpool en eilanden.

De Rode Zee is vertegenwoordigd met een aquarium in het onderwaterauditorium en een dolfinarium, het grootste van Europa.

Openingstijden: Het Oceanografic Valencia Aquarium gaat open om 10.00 uur tot 1 uur voordat het park sluit. Sluitingstijd afhankelijk van het seizoen. Raadpleeg de openingstijden.

Er is korting voor kinderen tot 12 jaar, volwassenen ouder dan 65 jaar, gepensioneerden en gehandicapten (u dient het wel te kunnen aantonen).
Gratis toegang van 0 tot 3 jaar.

Adres: Carrer d’Eduardo Primo Yúfera, 1B, 46013 València, Valencia

 

Reacties zijn gesloten.