Rommelmarkten

Rommelmarkten

Op een route door de rommelmarkten en markten van de provincie

Een rondleiding op een van de straatmarkten die in verschillende delen van de provincie worden gehouden kan voor deze dagen een  plan zijn
Artikelen voor liefhebbers van antiek , verzamelaars , nieuwsgierigen of zelfs voor wandelaars kunnen gevonden worden door degenen die tijdens het weekend naar een van de verschillende vlooienmarkten en markten komen die in verschillende delen van de provincie Alicante worden gehouden. Deze populaire markten, die meestal op zondag in de open lucht worden geïnstalleerd, verkopen een breed scala aan objecten, variërend van decoratie, textiel of schoenen tot ruilkaarten of verzamelmunten. Als je nog geen plannen hebt voor dit weekend in Alicante, hier is een selectie van enkele van de routes die je in de provincie kunt vinden .
📌La Nucia-route
Het slachthuis La Nucía bevindt zich in de Polígono Industrial La Alberca de La Nucía en is elke zondag geopend van 8:00 tot 15:00 uur. Met meer dan 30 jaar oud is het een van de belangrijkste toeristische attracties van La Nucía. Het is een van de grootste slachthuizen in de provincie Alicante , met bijna 700 stallen. Het is een perfecte attractie voor de lokale bevolking en buitenlanders, waar je meubels, nieuwsgierige en tweedehandse voorwerpen kunt vinden.
📌Polop Trail
Het Poloppad is met bijna tien jaar geschiedenis een toeristische trekpleister geworden. Gelegen in de Polígono Industrial Plà de Polop, vindt u bijna 400 kraampjes waar u alles kunt vinden, van handwerk tot antiek of curieuze voorwerpen. Je kunt het op zondag bezoeken van 8.00 uur tot 14.00 uur.
📌Rommelmarkten in Guardamar del Segura
Andere van de bekendste vlooienmarkten in de provincie Alicante zijn die welke op zondag worden gehouden in Guardamar del Segura . Een ervan bevindt zich naast de weg N-332 en een andere in El Campico. Beide zijn open van 9.00 tot 14.00 uur en je kunt er allerlei antiek, kleding en gebruiksvoorwerpen vinden, zowel nieuw als tweedehands.
📌Spoor van El Verger
Deze kilometerslange wandelroute, elke zondag geopend van 9.00 tot 14.00 uur , ligt aan de uitgang van El Verger naar het noorden. Je vindt er bijna 350 kramen met een grote verscheidenheid aan producten, van tweedehandsvoorwerpen tot verse voedingsproducten.
📌Vlooienmarkt van Benimagrell
De vlooienmarkt van Benimagrell bevindt zich aan de Avenida Miguel Hernández in dit kleine stadje en is op zondag geopend van 8.00 uur tot 12.00 uur. Deze markt is gewijd aan de verkoop van tweedehands producten, elektronica, textiel, schoenen en voedsel. Het heeft ook een zelfgemaakte tapasbar en met het onderscheidende dat ze uniek maakt, live concerten op de eerste zondag van elke maand.

Naast deze vijf die we hebben geselecteerd, vind je er nog veel meer in verschillende steden in de provincie, zoals de markt die op zaterdag wordt gehouden in Xaló.

Reacties zijn gesloten.