Schelpenhuis in Riojales

Schelpenhuis in Riojales

Het schelpenhuis (Casa de las Conchas) in Rojales, Spanje, is een opvallend architectonisch juweeltje dat bekend staat om zijn unieke geveldecoratie met schelpen. Het is gelegen in de regio Alicante aan de Costa Blanca.

Het huis werd gebouwd door de Spaanse kunstenaar Manuel Fulleda Alcaraz in de jaren 70 van de vorige eeuw. Hij gebruikte duizenden schelpen om de gevel van het huis te versieren, waardoor het een betoverend en surrealistisch uiterlijk kreeg. De schelpen zijn met de hand aangebracht en vormen ingewikkelde patronen en afbeeldingen, waaronder bloemen, sterren en geometrische vormen.

Het schelpenhuis trekt jaarlijks vele bezoekers vanwege zijn unieke esthetiek en artistieke waarde. Het is een populaire bezienswaardigheid geworden in de regio en wordt vaak gefotografeerd door toeristen die de omgeving bezoeken.

Naast de buitenkant heeft het huis ook een intrigerend interieur, hoewel het niet altijd toegankelijk is voor het publiek. Het dient als een herinnering aan de creativiteit van Manuel Fulleda Alcaraz en als een inspiratiebron voor kunstliefhebbers en architectuurliefhebbers wereldwijd.

adres
calle Rodeo, 03170 Rojales

GPS : 38.085766,-0.723621

afstand
* Torrevieja : 14 km, reistijd 18 minuten
* Guardamar : 11 km, reistijd20 minuten
* La Marina : 14 km, reistijd 17 minuten

Reacties zijn gesloten.