Natuurlijke zwembaden in Alicante

Natuurlijke zwembaden in Alicante

Vreemd genoeg is Alicante een van de meest bergachtige provincies van Spanje. Vandaag willen we u voorstellen om vijf natuurlijke zwembaden in Alicante te bezoeken, om te baden en af ​​te koelen zonder op het strand te stappen.

 

 

1. Les Fonts de L’Algar

piscinas naturales en alicante

Slechts 12 kilometer van het bruisende en toeristische Benidorm is wat voor velen het echte natuurwaterpark is, Les Fonts de L’Algar (Callosa d’en Sarriá, Alicante), uitgeroepen tot beschermd watergebied.

De doorgang van de Algar-rivier trekt in het typisch mediterrane landschap een plaats met transparant en kalm water, met kleine watervallen en diepe gebieden die een van de beste ruimtes zijn geworden die zijn aangepast aan ecotoerisme.

Hoewel het water in de zomermaanden ijskoud is, zit het hier meestal vol met toeristen die op zoek zijn naar een alternatief voor de parasol en het strand, maar … je moet er entree voor betalen.

Wie op zoek is naar wat meer actie, heeft geluk, in het volgende Estret de les penyes worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals canyoning, en het heeft ook een grote badzone die minder druk is dan Les Fonts.

2. Las pozas del río Clariano

piscinas naturales en alicante

Een zeer vergelijkbare erosie in de kalksteen is die welke door de eeuwen heen de rivier de Clariano heeft uitgegraven in de buurt van Ontiyent (Valencia), zodat de natuur een van de rijkste en meest gevarieerde rivierlandschappen van heel Spanje heeft gecreëerd.

De rivier wordt daar geboren en het is precies aan de bron waar het tot 6 opeenvolgende zwembaden heeft, elk met zijn naam, met afgeronde profielen en dunne vellen water: Pou Clar, Pou dels Esclaus, Pou Gelat, Pou de la Reixa , Pou Fosc en Pou dels Cavalls.

Ze zijn niet alleen een uitstekend zwemgebied, maar ze zijn ook het startpunt voor excursies zoals die naar Pineda de Galindo leiden, een uitstekende plek om een ​​hapje te eten en uit te rusten in de schaduw van een van de vele pijnbomen die het bevolken.

3. El Salt l’Alcoià

En het feit is dat de kracht van water soms hypnotiserend en vooral stressvol kan zijn, en dat is wat er gebeurt in El Salt l’Alcoià (Alcoy, Alicante).

Wees voorzichtig, het is geen zwemgebied! Maar tussen een dip en een dip is er niets beter dan versteld staan ​​van de fascinerende kracht van de natuur.

El Xorro de El Salt, zoals het ook wordt genoemd, is de spectaculaire waterval van de Barxell-rivier in de buurt van Alcoy.

Zo spectaculair als vluchtig, de natuur is zo grillig dat ze maar een paar maanden van het jaar actief is, hoewel juist nu wanneer de laatste sneeuw is gesmolten, ze zich in al zijn pracht laat zien.

Het is een van de andere natuurlijke zwembaden in Alicante die u niet mag missen. In de omgeving bevindt zich ook de site van El Salt, een van de best bewaarde en gedocumenteerde Iberische nederzettingen.

 

4. El salto del río de la Torre

piscinas naturales en alicante

Heel dichtbij in Xixona (Alicante) vinden we nog een sprong vanuit een van de natuurlijke poelen in Alicante waarin het water het hele jaar door stroomt op een plek van grote schoonheid waarin het de echte hoofdrolspeler is. Om de sfeer op te frissen.

Het landschap wordt gedomineerd door de 20 meter hoge waterval van de Torre-rivier, die contrasteert met de hoogte met het omringende dorre terrein en dalende landelijke poelen vormt waarin je jezelf kunt onderdompelen, bijna een verplichting die wordt gevraagd door de uitbundige vegetatie die de omringen.

Meren met vissen, krabben en zelfs schildpadden, groene routes op gemarkeerde paden, picknickplaatsen in groene weiden … Een paradijs om uit te rusten in het binnenland van Alicante!

5. El Barranco de la Encantada

Tussen de bergen van Alcoy, heel dicht bij het stuwmeer van Beniarrés, is er nog een magische plek die we u uitnodigen om te ontdekken. Het water stroomt meestal het hele jaar door en het is een zeer rustige plek om de dag door te brengen.

De toegang is vrij eenvoudig, vanuit de stad Planes, en het heeft een paar plaatsen om de auto aan de rand van de weg te parkeren.

Een goede afdaling op een bijna natuurlijke trap zorgt voor een fantastische ervaring tijdens het baden in dit natuurlijke zwembad midden op de berg. Het is niet aangewezen om met kinderwagens naar beneden te gaan.

grandes piscinas naturales de alicante

6. Las piscinas naturales Juan Aparicio

piscinas naturales en alicante

Een ander natuurlijk zwembad in Alicante is dat van Juan Aparicio: hoewel er in de titel van dit bericht werd gezegd dat je niet op het strand zou stappen, heeft het een beetje een trucje.

Wat je niet gaat doen, is op het zand stappen, want als je in Alicante bent, is het bijna onmogelijk om de wateren van de Middellandse Zee te weerstaan.

De verbouwing van de Paseo Marítimo de Torrevieja en de integratie van stenen kribben creëerden een rustig gebied om te zwemmen en zonder golven tussen Playa del Cura en Espigón de Levante, waar het monument voor de Man of the Sea staat, dat wordt afgewisseld met kleine Zandstranden.

De beste zijn het aantal strandbars dat in het gebied geconcentreerd is om volledig te kunnen ontspannen.

7- El Nacimiento del Vinalopo

Heel dicht bij Alicante hebben we nog een klein paradijs om te ontdekken: de bron van de Vinalopó-rivier ligt in de Sierra de Mariola (Bañeres), een authentieke groene long in de provincie Alicante.

piscinas naturales vinalopo

Het is een aan te raden wandeling, eenvoudig en geschikt voor alle doelgroepen.De route stelt je in staat om zeer aantrekkelijke plaatsen te vinden, en enkele poelen met schoon en kristalhelder water (erg koud als een goede geboorte die gewaardeerd wordt) gecreëerd door de wateren van Vinalopó wanneer ze tussen de rotsen vallen .

 

(bron:https://www.ongoldroad.com/turismo/piscinas-naturales-en-alicante)