Parque del Molino del Agua in Torrevieja

Parque del Molino del Agua in Torrevieja

 

De verborgen parel van de Costa Blanca: Parque del Molino del Agua in Torrevieja

 

De verborgen parel van de Costa Blanca: Parque del Molino del Agua in Torrevieja

Een ideale plek om een uitgebreide wandeling te maken door de duinen.

Geniet een mioddag van Torrevieja’s Parque del Molino del Agua. Dit mooie park biedt de mogelijkheid om een ​​wandeling te maken door een majestueus dennenbos en te genieten van een picknick in de schaduw van grote bomen en daarnaast een wandeling te maken door de spectaculaire zandduinen langs het gouden zandstrand van La Mata.

Torrevieja is de thuisbasis van enkele van de meest exquise en goed bewaard gebleven natuurgebieden in dit deel van Spanje, en het Parque del Molino del Agua is een van de mooiste plekken om te bezoeken.

Het park ligt in de noordelijke gedeelte van Torrevieja en is ca 172.000 vierkante meter groot.

Parque del Molino del Agua, Torrevieja Letterlijk vertaald met “Watermill Park“, werd de schoonheidssfeer aandachtig verzorgd door de gemeenteraad, die erkend moet worden voor hun buitengewone inspanningen om het hele jaar door zo’n uitgestrekt gebied in onberispelijke staat te houden.

Op het eerste gezicht is het Parque del Molino del Agua niet iets dat opvalt, maar dat verandert snel als je op verkenning gaat in dit prachtige gebied.

De ingang van het park bevindt zich in de zuidwestelijke gedeelte, grenzend aan het Amerikaanse thema en op stoomboot geïnspireerde Restaurante Queen Mississippi (een bezoekje waard).

parque-molino-del-agua

Een spectaculaire waterpartij op dit hoogste punt in het park stuurt water dat over de helling naar beneden stroomt, door een systeem van onderling verbonden viaducten die door het bos in zoetwaterbaden weven en de reis in een meer met een centrale fontein beëindigen en bewoond worden door ganzen, eenden, en schildpadden.

De viaducten kunnen worden overgestoken via paden en mooie bruggen over de waterweg, met watervallen langs de nabij gelegen kwart kilometerroute. De verhoogde ligging en de nabijheid van de zee betekent dat de Middellandse Zee kan worden gezien door de boomtoppen in het park.

Picknicktafels en zitplaatsen langs de route bieden een van de meest rustige en gedenkwaardige plaatsen om te genieten van een picknick, met veel ruimte voor kinderen om te genieten van de natuurlijke omgeving.parque-molino-del-agua

Parque del Molino del Agua, Torrevieja Parque del Molino del Agua herbergt duizenden volwassen pijnbomen die zich uitstrekken en fuseren met de zandduinen op het nabijgelegen strand. Een getrouwe replica van de oude watermolen bij de ingang is een eerbetoon aan de uitgebreide ondergrondse watervoerende lagen die onder de zandige grond liggen.

Dichter bij het strand groeien de Aleppo-dennen in ongewone hurkende vormen waarbij de stammen in de richting van de heersende winden liggen vanwege het hoge zoutgehalte.

Het park is rijk aan flora en fauna, en onze foto’s kunnen niet de natuurlijke soundtrack weergeven die bezoekers overal in de omgeving vergezellen.

Duizenden vogels bewonen het hele jaar door het Parque del Molino del Agua, met name houtlarks en boerenzwaluwen; en het overvloedige loof biedt een natuurlijke habitat voor mediterrane roodstaartgekko’s, veldmuizen, Pipistrellus-vleermuizen en rode eekhoorns die gedijen in de omgeving.

De paden door het park slingeren door de dennenbomen en creëren een natuurlijk doolhof dat naar de zandduinen leidt. De meest directe route, La Mata, ligt op ongeveer 450 meter van de ingang van het park en de paden verbinden het kustpad dat loopt tussen Torrevieja in het zuiden en Guardamar in het noorden.

De grootte van het park betekent dat u zelfs in het hoogseizoen altijd een idyllische plek zult vinden om te genieten van de rust die het park biedt, en de welkome schaduw en verkoelende zeebries maakt deze attractie zelfs in de hoogte geschikt van de zomer.

Het park is :

  • 24 uur per dag,
  • 7 dagen per week,
  • volledig gratis,
  • met een kleine kinderspeelplaats en
  • zitplaatsen in het park.

Er is het hele jaar door een ruime parkeergelegenheid aan de straatkant en het park is rolstoelvriendelijk, gezinsvriendelijk en geschikt voor personen met beperkte mobiliteit. Er zijn enkele stappen tussen het bosrijke gebied en het kustpad.

Bezoek de officiële toeristische website van Torrevieja voor meer informatie, of klik hier voor een Google Map en een routebeschrijving naar deze lokale attractie.

adres :
* Calle Morera, 03188 Torrevieja
* GPS : 38°00’54.2″N 0°39’26.1″W – decimaal 38.015067, -0.657239

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *