Vismarkt Guardamar del Segura

Vismarkt Guardamar del Segura

De vismarkt van Guardamar bevindt zich in de Fishing and Nautical Sports Club Marina de les Dunes, naast de monding van de rivier Segura en de vissershaven. De verse vis gevangen door de kleine vloot van Guardamar wordt van maandag tot vrijdag om 10 uur geveild en iedereen is welkom omdat deze open staat voor de kopers.

Eeuwenlang was de lokale economie van Guardamar gebaseerd op zowel visserij als landbouw vanwege de bevoorrechte ligging nabij de monding van de rivier Segura. Dit waren de belangrijkste activiteiten totdat het toerisme begon in de jaren zestig.

Gelegen tussen de landbouwgronden van de moestuinen en de zee, heeft Guardamar een interessante productie, zowel van landbouw als visserij, waarvan de belangrijkste producten de ‘nyora’ een kleine zoete rode paprika en de ‘llagostí’ of koningsgarnaal zijn. De dagelijkse visafslag vindt plaats op de vismarkt, gelegen naast de haven, aan de monding van de rivier de Segura. De traditionele veilingmethode is als volgt: de veiling biedt een maximale prijs, die langzaam daalt totdat de persoon zijn hand opsteekt en de aankoop doet en sluit. De meeste geveilde trays zijn 1 kg, waardoor het betaalbaar is voor families en kopers.

Guardamar-vis, vers en van de hoogste kwaliteit, wordt dagelijks aan de visbeurs geland en geveild. De belangrijkste vangsten zijn van brasem, tarbot, tong, meeuw, inktvis, mantis garnalen … en Guardamar King garnalen van maart tot augustus.

 

VIS VEILING

Llotja de Guardamar
Nautische en vissershaven
Marina de les Dunes
Open van maandag tot vrijdag, om 10.00 uur.
Directe verkoop aan de consument begint bij ongeveer 1 kg trays. (2 lbs)

Meer informatie

Vissersvereniging van Guardamar
Ph. 96 572 89 63
cofpesguardamar@telefonica.net
www.facebook.com/langostinosdeguardamar