Trein van Alicante naar Madrid

Trein van Alicante naar Madrid

Vanaf de herfst 2022 rijdt de Ouigo trein tussen Alicante en Madrid, traject van 90 min vanaf 9€
De Franse low-cost hogesnelheidstreinmaatschappij Ouigo zal vanaf het najaar van 2022 Madrid verbinden met Alicante. De route zal ook stoppen in Albacete, waardoor de stad in minder dan een uur met de kust wordt verbonden. De reis tussen de Spaanse hoofdstad en de stad Castilië-La Mancha zal 90 minuten duren, met een totale reistijd van iets meer dan twee uur. Wat de ticketprijzen betreft, zullen volwassenen zitplaatsen kunnen vinden vanaf 9 euro, kinderen tussen 4 en 14 betalen altijd 5 euro en kinderen jonger dan 4 reizen gratis.
De lijn tussen Madrid, Albacete en Alicante maakt deel uit van de tweede fase van de activiteiten van Ouigo in Spanje, die gericht zijn op het bestrijken van de lijnen met de Valenciaanse Gemeenschap. De maatschappij is van plan om vanaf dit voorjaar zes routes tussen Madrid en Valencia (drie retourvluchten) en vanaf het najaar van 2022 vier routes tussen Albacete en Alicante (twee retourvluchten) te exploiteren.
Deze lijn zal aansluiten op de eerste lijn die de Franse maatschappij reeds in Spanje exploiteert en die Madrid, Zaragoza, Barcelona en Tarragona met elkaar verbindt. De komst van Ouigo in Spanje betekent een revolutie in het treinvervoer. Ouigo biedt een goedkope lijn met treinen met een grote capaciteit, met 509 zitplaatsen verdeeld over twee niveaus, en een reeks tickets vanaf 9 euro voor het meest eenvoudige tarief, met aanvullende pakketten voor extra bagage, grotere zitplaatsen en andere gemakken.
Reacties zijn gesloten.